13 juli 2012

Chanel cake

Gisteren wilde ik wel wat gaan koken. Ik had zin in iets zoets dus ik dacht eraan om een taart te maken. En toen bedacht ik opeens dat een vriendin van mij (Inez thanks!) had vertelt dat zij ooit een Chanel taart had gemaakt! Dus ik dacht metteen, dat recept van die taart zet ik op mijn blog! Want een Chanel taart heeft zeker wel iets met mode te maken! Dus hier komt het zelf bedachte recept (het idee om met marsepijn het logo van chanel te doen was Inez haar idee maar toch..):

Nodig:                                          Keukengerei:
- 1 cake (kopen of zelf bakken   - beslagkom
- 1 pak boter (kamertempratuur  - mixer
- 1 bus poedersuiker                    - spuitzak
- witte marsepein                         - deegroller
- zwarte marsepein                      - broodmes
                                                     - pannelikker
                                                     - groot bord

Stap 1: doe de boter in een kom en mix het met de mixer met garde tot de boter zacht en romig is. Voeg er poedersuiker aan toe, tot dat het lekker zoet smaakt. Deze ''creme'' die je net hebt ge-
            maakt heet botercreme.


Stap 2: leg de cake op het grote bord en snij er 3 gelijke lagen uit. Kijk maar naar deze tekening hoe   dat er uit moet zien. Het beste kan je dan je hand boven op de cake leggen. Dan snijd het makkelijker.

Stap 3: doe de botercreme in de spuit zak. Spuit boven op cake-laag 3 en op cake-laag 2. Als je nog wat over hebt dan kan je dat bewaren voor stap 4.

Stap 4: snij de cake door midden zodat je een vierkante cake krijgt. Als je nog wat botercreme over hebt dan kan je dat op de zijkant smeren, dan blijft de marsepein beter zitten.

Stap 5: rol de witte marsepein zo groot mogelijk uit. Strooi op het aanrecht en op de deegroller veel poedersuiker zodat de marsepein niet blijft plakken. Leg de grote ''lap'' marsepein boven op de vierkante cake. Snij de randen weg met een mes.

Stap 6: zoek op internet het logo van Chanel en print het zo nauwkeurig mogelijk uit dat het plaatje even groot is als het kan, voorop de cake. Knip dat plaatje uit en knip het uit.

Stap 7: rol de zwarte marsepein uit voor het logo en de randen. Rol het zelfde als in stap 5. Leg het Chanel logo op de lap marsepein en snij het er heel voorzichtig uit. Leg het uitgesneden logo op de taart. Als het logo niet goed blijft plakken kan je het met glazuur nog extra vast plakken. (glazuur maak je door: veel poedersuiker, heel klein beetje water. Als je nog zwarte marsepein over hebt kan je nog een strook uit snijden en die om de onderkant van de cake vast plakken met glazuur. Dat staat vaak mooier omdat de onderkant vaak wat lelijker is.

Stap 8: smullen maar! Tip: verdeel de taart in kleine stukjes want hij is heel erg machtig!
Good luck! xx Laura

1 opmerking:

  1. Hahahahahahahahahahahaha Lau, ik kreeg al shoutouts in 2012

    te leuk

    BeantwoordenVerwijderen