15 mei 2013

I love Berlin

I love Berlin

In de meivakantie ben ik met met mijn vader en zijn vriendin, Franziska in Berlijn geweest. Het was echt super leuk! Toen we langs een Dunkin' Donuts kwamen kon ik daar natuurlijk niet zomaar voorbij lopen. Dus toen meteen zes donuts gekocht en in het park opgegeten. En een keer 's avonds gingen we naar een pasta-bar met erg fijn uitzicht (op de Micheal Kors winkel ;-) en natuurlijk gingen we ook nog even shoppen in het KaDeWe. Daar hebben we meteen zowat de hele Chanel winkel leeg gekocht en ik heb de nagellak ''May'' gekocht. Op de laatste dag zijn we nog naar de Berlijnse muur geweest, erg indrukwekkend en hij is ook zooo mooi beschilderd!

Hier zijn vijf must-go's in Berlijn waar ik ook ben geweest:

1. Het DDR museum. Het is een klein museum maar het is heel leuk. Er staat bijvoorbeeld een oude Trabant waarin ze kan zitten en kan rijden (op een scherm). Overal staan ook kasten waar je laatjes mag opentrekken met daarin bijvoorbeeld een maquette van een typische Oost-Duitse flat. Ook is er zo'n flat na gebouwd en daar kan je ook in. Dit is echt een aanrader!

2. Vlakbij de Häckische Höffen is een ander klein hofje met een echt Berlijns Punkers Café. Het lijkt een beetje op het café waar de Johnny van Flodder altijd zijn schimmige zaakjes regelt. Onder dat café is een kelder waar elke eerste donderdag van de maand allemaal ijzeren monsters tot leven komen.

3. Het KaDeWe kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dat is een soort Bijenkorf van Berlijn (pas op! Het is wel iets duurder dan de Bijenkorf). Het KaDeWe verkoopt prachtige kleding. Ook is daar op de vijfde verdieping allemaal eten te koop, we hebben daar voor mijn broer een braadworst met patat van marsepein gekocht en voor mijn zusje een enorme Jelly Bean met kleine Jelly Beans erin.

4. Ga niet altijd de H&M en de Zara opzoeken in een stad waar ook zo veel leuke boetiekjes zijn die veel uniekere kleding verkoopt en bovendien hebben we 144 van die winkels ook in Nederland :-). In de buurt van het appartement waar wij sliepen, waren veel van dat soort winkeltjes. Als je uitstapt bij Rosa Luxemburg Platz dan zie je ze al snel.

5. In de supermarkten zijn vaak dingen te vinden die in Nederland niet te koop zijn, zoals mini-oreo's. Ze hebben dezelfde overheerlijke smaak maar dan mini! Ja.. een beetje overbodig is het wel.

Volgende keer komt een artikel over de fashion trends die ik al in Berlijn gezien heb, maar in Nederland nog moeten komen!

xx Laura

Shirt: Ralph Lauren, broek: Levi's, schoenen: New Balance, zonnebril en horloge: modemusthaves.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten