23 juni 2013

D.I.Y Céline Paris

D.I.Y Céline Paris

Het Celine shirt zie ik nu echt overal. De echte shirts kosten ongeveer 200 euro, en dat vind ik een beetje te gek want je kan ze namelijk heel makkelijk zelf maken.

Ik was natuurlijk weer zo slim om de gebruiksaanwijzing van het transferpapier kwijt te maken, dus voor de mensen die ook zo slim zijn is deze D.I.Y uitleg ideaal.


Nodig:
- transfer papier ( €7,25, Hema, 6 velletjes)
- bakpapier
- schaar
- strijkijzer
- wit shirt (€4,50, Hema) het liefst 100% katoen want dan blijft de print er langer op zitten.


Stap 1:
Print het Celine logo file:///C:/Users/Laura/Pictures/Foto's%20Blog/c%E9line%20paris%20logo.jpg op het transfer papier horizontaal zodat het logo extra groot wordt. Print het logo op de witte zijde en dus NIET op de rode ruitjes zijde. Dan moet je de print even laten drogen.


Stap 2:
Zet het strijkijzer aan. Strijk je t-shirt alvast, zodat de kreuken eruit zijn.


Stap 3:
Knip de gedroogde print uit. Knip de letters helemaal aan elkaar en met rondingen uit, zodat de tekst er beter op blijft zitten.
Stap 4:

Leg de print op zijn kop op het shirt en leg een stukje bakpapier op de print. Strijk dat één minuut stevig en ronddraaiend. Zo komt de print op het T-shirt vast. Laat de print helemaal afkoelen voordat je het bovenste laagje papier er af haalt.

Stap 5:
Haal het papier voorzichtig van het shirt af.

Stap 6:
Nu kan je het shirt gaan fixeren. Dat betekent dat je zorgt dat als je het in de wasmachine wast, de print er ook op blijft zitten. Dat doe je door nog een keer heel eventjes met bakpapier over de print te strijken. Als je dat zonder bakpapier strijkt, dan is je shirt en je strijkijzer helemaal verwoest :-)Stap 7:
Nu is je shirt helemaal af! Nu kan je hem bijvoorbeeld dragen met een rokje, boven een broek, of bij een short.

Ik zelf heb nog mijn blognaam en mijn eigen naam achter op mijn shirt gemaakt. Dat heb ik op dezelfde manier gedaan als het Céline logo. 

Good luck met het maken van jou Céline shirt!

xx Laura

Foto's: Annemarie van Rijsbergen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten