18 juni 2013

This blog celebrate its first birthday

Omgg het is al een jaar geleden dat ik begon met mijn blog... Meestal met dagboeken enzo, hou ik het streven van elke dag in mijn dagboek schrijven ongeveer een week vol en dan belandt mijn dagboek al weer ergens achterin een boekenkast. Met mijn blog gaat het schrijven gewoon van zelf. Als ik tijd heb dan dan is het eerste waar ik aan denk, waarover zal ik gaan bloggen?

Waarschijnlijk hebben jullie het al gezien, want om het 1 jarig jubileum te vieren van mijn blog, heb ik een nieuwe naam bedacht. Gracielike had ik al heel lang in mijn hoofd. Het begon in de geschiedenis les. We kregen allemaal een stuk tekst uit het oudnederlands. Daarna gingen we een beetje kijken wat het allemaal betekende enzo. En toen kwam het woord Gracielike (In het oudnederlands spreek je dat uit als grasie lieke) voorbij. Menneer Hueting vertelde dat het gracielike, ''mooi'' betekende. Ik dacht al meteen, dat is nou een goede naam voor mijn blog en die zal vast nog wel beschikbaar zijn.

In de eerste maanden dat ik mijn blog had, was het zo dat ik ongeveer 15 artikelen per maand schreef. En dat is nu wel (een beetje) minder geworden :-) Gemiddeld schrijf ik nu 1 artikel per week. Maar gelukkig is het niet zo dat ik zomaar maanden stop met bloggen, zoals bij Jamiesblog. Dat vind ik echt heel jammer want zij schrijft echt ontzettend grappig en ik sta altijd te wachten tot er een nieuw artikel wordt gepubliceerd.

Ik weet al vanaf dat ik zeven ben dat ik mode-ontwerpster wil worden. Toen maakte ik armbandjes van spijkerstof, ging ik op oude spijkerbroeken lintjes plakken en ik heb ook een keer een lange groene rok vol geplakt met roosjes. Dan maakte ik in mijn kamer een soort winkeltje en verkocht ik die kleding (ongewild) aan iedereen die langs kwam. Die "opgepimpte'' shirtjes kostten dan wel 15 euro maar meestal kreeg je er dan wel een gratis ring bij en niet te vergeten de kortings-stempel waarmee je als je er drie had 10% korting kreeg. Zo was ik dan nog wel (ja het ondernemersschap zat er toen al in..). Toen ik elf was vond ik het wel een goed idee om mijn zelfgemaakte collectie (tevens later nog aangevuld met een reeks knuffelberen) te verkopen op internet. Dus toen ging ik zelf maar kijken hoe dat moest enzo. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het moeilijk is om een webshop te beginnen als je elf bent. Ondertussen wist ik wel dat er blogs bestonden, maar ik las er nooit één en ik was er al helemaal niet geïntreseerd naar om zelf te gaan bloggen. Maar twee jaar later dacht ik er nog eens overna en vond ik het eigelijk een hardstikke goed idee. Ik dacht dat ik door mijn blog te beginnen een goed begin had in de modewereld. Het idee erachter was dat ik me dan meer kan verdiepen in de modewereld en mijn ideeën over wat wel en wat dus echt niet kan, met iedereen te delen. Ik hoop dat ik dat nog heel lang kan doen en mijn ideeën met nog meer mensen kan delen!

xx Laura

Geen opmerkingen:

Een reactie posten