22 juni 2015

How to spuit je witte rozen neon roze
Hallo lieve mensen.

Deze week heb ik toetsweek maar op een of andere manier ben ik in deze vier jaarlijkse weken actiever dan ooit. En niet persé met leren.

Ik had voor mijn verjaardagsfeest grafitti gekocht maar uit eindelijk niet gebruikt. En nu had ik opeens heel veel zin om het uit te proberen. Ik ging buiten op het gras een beetje flessen zwart spuiten (mat zwart). Na wat flessen gedaan te hebben (roze op flessen werkte niet) ging ik opzoek naar meer spullen wat ik kon verven. Ik vond in de schuur een hertenschedel wat ik ongeveer tien jaar geleden in Luxemburg in het bos heb gevonden. Het leek me wel grappig om die roze te maken. Eigenlijk zag het er na vijf lagen nog best wel cool uit. Dus nu staat hij op m'n kamer.

Ik klink echt kakhiel hier.

Oke nu even de echte DIY.

Wat heb je nodig voor het spuiten van een fles, 2 rozen en een hertenschedel:
- een wijnfles, etiquet mag er op blijven
- twee witte rozen (of een rozenstruik in je tuin)
- een hertenschedel
- grafitti in de gewenste kleur (ik gebruikte mat zwart en neon roze van de Action, echt twee euro per stuk ofzo) (dus dat is pittig chil)
- een krant

Oke. De aller eerste tip die ik je ga geven is dat je dit BUITEN moet doen. En NIET in je eigen tuin. Dus op straat is de beste optie. Ik ging lekker grafitti spuiten in het plantsoen. Op het gras is het best want dan gaat het gras binnen een week dood en binnen een maand is er weer nieuw gras. Als je het op de tegels doet, dan hoop ik voor je dat de verf er over twintig jaar uit is.

In ieder geval buiten dus. Leg een krant op het gras en je kan je fles (of iets anders) gaan spuiten. Spuit met de wind mee dus zorg dat de verf niet jouw kant op waait. Zorg trouwens ook dat je oude kleren aan hebt!!! De zwarte verf hoef je trouwens maar één keer te spuiten, dan is hij wel gedekt. De roze verf dekt echter een stuk minder goed. Het schedel heb ik echt vijf keer over moeten spuiten. Gelukkig droogt de verf snel en duurde het dus niet zo lang :)

Na het spuiten van alle oude wijnflessen kwam ik op het idee dat het wel grappig zou zijn als ik de rozen in de struik neon roze zou verven. Dus dat deed ik. En ik deed er ook even een zwarte roos bij.


Nadat ik dit had gedaan kwam ik op het geniale idee om als verrassing voor m'n moeder alle rozen in de tuin neon roze te spuiten. Maar toen dacht ik dat ze dat misschien niet zo leuk zou vinden als ik.
Ik had btw wel rozen nodig voor in m'n vaas dus ik heb twee rozen van een struik afgeknipt en roze gespoten. En de rozen staan nu al zeker 2,5 uur in de fles (wel met water) maar ze leven nog steeds! Ik ben benieuwd of deze rozen het even lang uit houden als niet ondergespoten rozen. Eerlijk gezegd denk ik dat ze morgen dood zijn maar we zullen zien.

Ik ben benieuwd naar jullie gekke plannen met grafitti.

xoxo je huisboi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten