3 december 2015

Geblokkeerd door miljoenen-Youtuber


Ewaaa ik ben er eindelijk weer. Ik denk dat ik nog nooit zo lang niet heb geblogd. En dit keer ga ik geen sorry zeggen want dat weten jullie nu wel denk ik.

Gelukkig heb ik nu eindelijk weer een post, yaaass. Ik moest voor school namelijk een betoog schrijven over jouw persoon van het jaar. Ik kon niet zo gauw iets bedenken maar ik wist wel dat ik al heel lang een stuk wou schrijven over Teske. Gelukkig heb ik die nu wel gemaakt en ik heb er een 9 voor gekregen?¿?¿ Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom maar plezier met lezen xoxo M'n betoog is btw allemaal true story.

Geblokkeerd door miljoenen-Youtuber
Ik begon Teske (vlogger op het kanaal: Teskedeschepper) stom te vinden toen ik haar ging volgen op Instagram. Ik keek naar haar foto’s en vind haar zo ontzettend irritant en vervelend. Teske gebruikt namelijk nogal vaak deemoji. En ik haat die emoji. Het is zo’n onzekere en niets zeggende smiley. Toen Teske dus weer die smiley gebruikte onder een van haar foto’s, reageerde ik op haar of ze daarmee wou stoppen. Toen reageerde ze op mij terug met duizend van die smiley’s. Later blokkeerde ze mij op Instagram en toen escaleerde mijn haat naar Teske al helemaal.

De eerste keer dat ik een vlogger zag, was toen een vriendinnetje van mij een filmpje van Teske liet zien. Zij vond haar helemaal geweldig. Ook vond ze Teske super grappig en ze vond dat ze goede make-up tips gaf. Teske begon als een beautyvlogger op youtube. Ze is 20 jaar en heeft een relatie met een andere youtuber. Ze heeft bijna 250.000 abonnees en op de meeste filmpjes heeft ze zo’n 50.000 views en bij een van haar nummers heeft ze zelfs een miljoen views. Terwijl mijn vriendin Teske helemaal geweldig vond, vroeg ik mij na het eerste filmpje mij al af wat er mis was met haar. Ik vind dat Teske de stomste persoon van het jaar is,  omdat ze kinderachtig is, ze is een stomme mainstream vlogger is, en omdat ze stom praat.

Het eerste wat mij ergert aan Teske is dat ze twintig is. Natuurlijk is het raar om je daar aan te ergeren maar de combinatie van haar leeftijd en gedrag klopt niet helemaal. Op veel filmpjes doet ze echt alsof ze 10 jaar is. Teske is bijvoorbeeld helemaal geobsedeerd van geiten. Dan denk ik echt, jeetje moet dit nou. Het is zo dom om naar te kijken. Ik kijk daarom ook vaak naar haar filmpjes met dit gezicht:  Ik weet niet echt hoe ik die gezichtsuitsdrukking moet noemen maar dit is precies hoe ik mij voel als ik haar filmpjes zie.

Ik vind dat Teske de stomste persoon van het jaar is omdat ze net zo mainstream is als 99% van alle vloggers op youtube. Bij shoplogs legt ze net zoals alle andere duizenden vloggers 10 minuten lang uit hoe dat kraaltje op de achterkant van haar net nieuwe primark trui er precies uitziet met daglicht. Ze heeft de meest basic onderwerpen net als iedere andere vlogger op youtube. Maar juist Teske is zo vervelend uit al die vloggers, omdat ze doet alsof ze helemaal anders is met in elke video totaal niet grappige grapjes tussen het uitleggen van welke body cream nou het beste blijft zitten door.

Wat Teske ook doet zoals letterlijk alle andere vloggers, is dat ze praat alsof ze een kleuterklas les geeft. Ik kan mij daar zo erg aan ergeren. Teske doet het dan net nog erger met haar vervelende stemmetjes. Ik denk dat haar stem ook lerares-achtig klinkt omdat ze zo kinderachtig is.

Kortom, ik vind dat Teske de stomste persoon van het jaar is omdat ze super kinderachtig is, ze ontzettend mainstream is en ze doet niks bijzonders en omdat ze praat alsof ze ons allemaal dingen moet leren. En dat is juist niet waarom de meeste mensen naar vloggers kijken. Meestal kijken mensen naar vloggers om even te ontspannen van school. En daarom vind ik het stiekem ook wel fijn dat ik door haar geblokkeerd ben, zodat ik haar vreselijke vlogs gelukkig nooit meer hoef te zien.

xoxo Laura

Geen opmerkingen:

Een reactie posten